Veel gestelde vragen
Vragen en antwoorden over stage lopen in Honduras


Stage lopen in Honduras kan nogal wat vragen op roepen. Daarom hebben we hier de meest gestelde vragen op een rijtje gezet. Zit je vraag er niet tussen? Neem dan even contact met ons op.

 1. Waarom zou ik stage lopen in het buitenland?

  • Internationale ervaring geeft je een streepje voor t.o.v. anderen
  • Je toont aan dat je uit je comfortzone durft te stappen
  • Je wacht niet passief tot "een baas" je plaatst in een buitenlands project voor high potentials
  • Je toont aan dat je initiatief neemt en jezelf kunt redden in vreemde situaties
  • Je leert een andere taal vloeiend spreken, leert het land kennen en hebt fun!

  Kortom, een buitenlandse stage is een geweldige investering in je toekomst. Je leert belangrijke vaardigheden voor als je in internationale context moet opereren. Onze ervaring is dat iedereen die zo een avontuur achter de rug heeft, sterker en zelfverzekerder terug komt.

  Nadeel is dat het meer kost dan stage lopen in je thuisland, maar dat is slechts op de korte termijn. Je kunt bijv. ook vanaf je 15de stoppen met school en gaan werken en dan lijkt het alsof je financieel beter uit bent. Het nadeel merk je pas later als je overgeslagen wordt ten koste van anderen die wel in zichzelf geinvesteerd hebben in hun jonge jaren.

 2. Wat voor type stages kan ik doen?

  Voor elke individuele inschrijving gaat ons team aan de slag om een maatwerk match te realiseren.


  Klik hier voor meer info over vakgebieden waarin wij bemiddelen.

 3. Wie kan zich inschrijven? Is je nationaliteit van belang?

  Bekijk de algemene toelatingseisen voor de criteria waar je aan moet voldoen om deel te kunnen nemen aan het stageprogramma.

  Wij stellen geen eisen ten aanzien van je nationaliteit om een stage voor je rond te maken.

 4. Welke taaleisen worden gesteld?

  Om stage te lopen in Honduras moet je Spaans toch wel op een redelijk tot goed niveau zitten. Anders wordt het aanbod beperkt tot de toerisme sector of wellicht een marketing functie als je er vroeg bij bent. Verder moet je minimaal Engels op gemiddeld niveau spreken.

 5. Hoe lang van te voren moet ik me inschrijven?

  Hoe eerder hoe beter. We adviseren om je 4 tot 8 weken van te voren je in te schrijven. We accepteren ook late inschrijvingen op basis van beschikbaarheid. Heb je echt haast, dan zou je een stage in China kunnen overwegen (plaatsing binnen 2 weken) of kijk dan naar onze lijst van lastminute buitenlandse stage mogelijkheden.

 6. Hoe werkt het plaatsingsproces?

 7. Wordt ik gegarandeerd geplaatst?

  Hoewel we al meer dan 21 jaar succesvol zijn in het wereldwijd plaatsen van staigiares geven we geen garantie. Kunnen wij je niet plaatsen ben je ons echter niets verschuldigd.

  Juist omdat we op No Cure No Pay basis werken, accepteren we geen stageverzoeken die kansloos zijn. Je krijgt daarom vooraf een inschatting van je kansen, zodat je weet waar je aan toe bent.

  Door onze jarenlange ervaring kunnen we goed inschatten of een verzoek haalbaar is. Voor vrij eenvoudig bemiddelbare vakgebieden zoals marketing is onze succesrate zelfs 95%. Schrijf je daarom in zodat zodat onze recruiters ook met jouw stageverzoek aan de slag kunnen.

 8. Wat kost het en wanneer moet ik betalen?

  Bekijk aub de wat kost een buitenlandse stage programma page voor tarieven info.


  Op het moment dat wij je stukken beoordeeld hebben en ervan overtuigd zijn dat we je kunnen plaatsen, vragen wij een aanbetaling. Deze aanbetaling is om te onderstrepen dat je serieus bent.


  Op het moment dat de stage helemaal rond is, betaal je het restant van de programma kosten. Indien wij geen plaatsing kunnen realiseren, wordt de aanbetaling terugbetaald. We werken dus op No Cure No Pay basis en je hebt hierdoor niets te verliezen.

 9. Kom ik in aanmerking voor een stage beurs?

  Ja, dat kan. Door voortdurende wijzigingen is het moeilijk om aanbevelingen te geven inzake buitenlandse stage en beurs mogelijkheden. Bovendien kan per land, opleiding en situatie de situatie anders zijn. Neem daarom contact met ons op voor een passend antwoord.

 10. Zijn de stages betaald?

  Betaalde stages zijn vooral mogelijk in Australie, China, Curacao, Duitsland, Frankrijk of Nieuw Zeeland. Daar zijn de stages vaak tot meestal betaald.

  Ook kunnen we betaalde stages voor je rondmaken in Amerika of Singapore, maar de beschikbaarheid is hier wat beperkt. Ook kun je op deze lijst betaalde stages in het buitenland vinden.


  In overige landen zijn de stages uitzonderingen daar gelaten, meestal onbetaalde (taal) leerervaringen. Hierbij gaan werkgevers ervan uit dat zij een leerervaring aanbieden en niet zo zeer een betaalde loondienstbetrekking.

 11. Kan ik stage lopen met mijn studievriend(en)?

  Ja dat kan. Wij hebben regelmatig duo opdrachten. Afhankelijk van de achtergronden van de stage kan het moeilijker of makkelijker zijn om meerdere studenten bij 1 bedrijf onder te brengen. Schrijf je daarom in zodat we meer info hebben om een gerichter antwoord te geven.

 12. Kan ik in aanmerking komen voor speciale kortingen?

  Ja. We bieden afhankelijk van het stageland een Vroeg-Boek-Korting en Vaste-Klanten-Korting.

 13. Ik heb een andere vraag

  Kun je je vraag niet vinden op deze pagina? Neem dan aub contact met ons op.


Vragen en antwoorden over huisvesting in Honduras


 1. Kunnen jullie stage huisvesting voor mij regelen in Honduras?

  Ja, dat kan. Zie de pagina stagehuisvesting in Honduras voor de opties.

 2. Wat voor type huisvesting kunnen jullie boeken en wat zijn de kosten?

  Dat hangt van het land af. Zie de pagina stagehuisvesting in Honduras voor opties en prijzen.

 3. Met wie woon je samen?

  Dat hangt af van het type huisvesting dat je kiest. In grote lijnen kun je verblijven in:

  • een gedeeld apartement of een studenten verblijf. Je woont dan met andere gasten als jij zelf.
  • een gastgezin. Je woont dan in bij een lokaal gezin.

  Zie de pagina stagehuisvesting in Honduras voor de opties.

 4. Ben ik verplicht huisvesting via jullie te organiseren?

  Nee. Het is een optionele extra service.


 5. Kunnen jullie ook huisvesting voor mij boeken als ik al een stage heb?

  Ja. Er zal dan een boekingsfee in rekening geworden.

 6. Hoe worden de accommodaties geselecteerd?

  Wij selecteren accommodaties die schoon en fijn huis zijn met alle relevante voorzieningen (keuken, wasruimte, etc). De huizen worden persoonlijk bezocht door onze coördinatoren op locatie. Als het gaat om een gastgezin is het belangrijk dat het gaat om een net gezin dat er plezier in schept om een stagiare op te vangen en wegwijs te maken.

 7. Kan er huisvesting worden geregeld voor mij en mijn vriend(en)?

  Ja, dat is geen probleem.

 8. Spreken gastgezinnen in een niet Engelstalig land Engels?

  Kan maar hoeft niet. Het biedt je dus de kans om ook in privé te oefenen met de taal en de taal vloeiend te spreken als je het land verlaat.

 9. Zijn de accommodaties standaard voorzien van internet?

  In de meeste gevallen wel. Het zal van te voren aangegeven worden. Internet in huis is helaas niet overal even standaard zoals een CV in een Nederlands huis. Je kunt echter altijd terecht in internet cafés.

 10. Ik heb een andere vraag

  Kun je je vraag niet vinden op deze pagina? Neem dan aub contact met ons op.
Vragen en antwoorden over een taalcursus in Honduras


 1. Waarom zou ik een taalcursus Spaans doen in Honduras?

  Een taal cursus doen, terwijl je woont en werkt in het land is de snelste en meest effective manier om een taal te leren en de cultuur te door gronden.

  Dit geldt voor zowel beginners als gevorden. Je gaat op in de dagelijkse dynamiek van het land en leert spelenderwijs meer dan je zou doen als je vanuit een boek simpelweg rijtjes stampt. Je wordt gedwongen om te improviseren, spontaan verbanden te leggen, tekst in de context te verstaan, etc.

  Onze ervaring is dat een erg stimulerend werkt, het helpt om je beheersing van de taal naar een hoger plan te tillen en bijdraagt aan je persoonlijke groei.

  Plus naast dat het nuttig is is het ook nog eens leuk! .

 2. Hoe lang duurt het voor je een taal onder de knie krijgt?

  Kan in 4 weken, 3 maanden of 5 maanden. Dit is een vaag antwoord, maar het hangt van de persoon en de situatie af.

  Bepalend is ten eerste de basiskennis van de taal. Daarnaast is het aantal uren dat je bezig bent met de taal ook van belang. Verder is "trainen" in real-life situaties vaak ook beter dan alleen, maar vaste rijtjes stampen in een laboratorium situaties. Heb je al eerder taalstudies gedaan, beheers je al meer dan 1 taal, dan is het leren van een andere taal ook makkelijker. Je bent dan al gewend om in meer dan 1 taal te denken.

  Wat ook mee speelt is of je moedertaal verwant is aan de taal die je wilt leren. Mensen uit de Germaanse taalhoek leren Engels, Nederlands en Duits sneller dan mensen uit de Latijnse taalhoek (o.a. Frans, Spaans, Italiaans). Omgekeerd geldt precies hetzelfde. Iemand uit Korea heeft moeite met bijv. Duits, maar leert Chinees of Japans relatief eenvoudig. Voor iemand die Nederlands spreekt is Duits onder de knie krijgen juist weer vrij makkelijk, terwijl het leren van Chinees een grotere uitdaging is.

 3. Ben ik verplicht een taalcursus te doen om stage te lopen in Honduras?

  Het hangt ervan af. Om stage te lopen in Honduras moet je Spaans toch wel op een redelijk tot goed niveau zitten. Anders wordt het aanbod beperkt tot de toerisme sector of wellicht een marketing functie als je er vroeg bij bent. Verder moet je

 4. Kunnen jullie ook taalcursus voor mij boeken als ik al een stage heb?

  Ja. Er zal dan een boekingsfee in rekening geworden.

 5. Hoe kies ik de cursus die goed is voor mij?

  Tenzij je een absolute beginner bent zul je op de eerste dag een toets doen, waarna bepaald wordt op welk niveau je in kunt stromen.

  Verder wordt rekening gehouden met je wensen. Wil je je bijvoorbeeld verdiepen in zakelijk Spaans of wat anders, dan wordt daar een passende cursus bij gezocht voor zover mogelijk.

 6. Kan ik deelnemen aan excursies en uitstapjes voor studenten?

  Ja, sommige instituten organisere activiteiten om je extra onder te dompelen in de taal en cultuur van Honduras. Deze uitstapjes zijn niet verplicht en de kosten zijn niet opgenomen in de prijs van de cursus.

 7. Hoe kan ik de taalcursus combineren met mijn stage?

  De meeste studenten komen 2 tot 4 weken eerder. Andere kiezen voor avond training indien mogelijk.

 8. Krijg ik een certificaat na afloop van de taalcursus?

  Ja, in de regel krijg je na afloop van de taalcursus een certificaat. Bekijk aub de ze pagina voor meer info over cursus details.

 9. Wanneer kan ik beginnen met een taalcursus?

  Elke maandag begint er een cursus.

 10. Hoe groot is de omvang de klas?

  Doorgaans 6 tot 12 studenten. De klassen worden zodanig samengesteld dat de leraar aandacht kan geven aan de behoeften van de individuele deelnemers.

 11. Ik heb een andere vraag

  Kun je je vraag niet vinden op deze pagina? Neem dan aub contact met ons op.Zoek resultatenVragen, Tips & Info!

Ga goed voorbereid naar Honduras ...
Op deze pagina vind je tips en info.


Honduras - >> FAQ's >> Veel gestelde vragen